ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κοτόπουλο με μαστίχα, σπανακόρυζο και λαχανικά

Κοτόπουλο με μαστίχα, σπανακόρυζο και λαχανικά


Ετοιμάζετε πρώτα το σπανακόρυζο: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αφήνετε να κοχλάσουν και τις ψήνετε για 3-4 λεπτά. Ύστερα, προσθέτετε το σπανάκι και το ζωμό και περιμένετε να κοχλάσουν πριν ρίξετε μέσα το ρύζι. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το σπανακόρυζο να σιγοψηθεί για 10 λεπτά.

Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε το κατσαρολάκι με μια πετσέτα και βάζετε από πάνω το καπάκι του κατσαρολιού και το αφήνετε να μείνει στην άκρη για να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του. Στο μεταξύ, ρίχνετε όλα τα λαχανικά εκτός από τα κουκιά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό για να κρατήσουν το χρώμα τους και να κρυώσουν και τα στραγγίζετε. Παράλληλα, ρίχνετε τα κουκιά σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζετε, τα κρυώνετε σε παγωμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε (βγάζετε την πετσούλα τους) πιέζοντάς τα με τα δάχτυλα (βγαίνει πολύ εύκολα).

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και κοκκινίζετε μέσα το κοτόπουλο, για 8-10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.





Source link

Avatar

About Author

Είμαι η Νάγια και μου αρέσει ο κόσμος της ομορφιάς και της γυναίκας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *